Restauracja MAŁE INDIE
Menu

Kuchnia indyjska zachwyca bogactwem smaków, aromatów i kolorów. W naszej restauracji przygotowujemy smaczne dania wegetariańskie i wegańskie.

Menu Rynek 5

(Vegetarian and Vegan dishes) - dania wegetariańskie i wegańskie

ZUPY / SOUPS

25 zł

1. SAMBAR SOUP (500 ml) (V)

Południowo-indyjska zupa z soczewicy i warzyw.
South Indian Lentil Soup with mixed vegetables.

25 zł

2. MAKAI SHORBA (500 ml) (V)

Zupa ze słodkiej kukurydzy z mieszanką indyjskich przypraw.
Sweet corn soup with Indian spices.

25 zł

3. DAL TOMATO SHORBA (500 ml) (V)

Zupa z czerwonej soczewicy, żółtej fasolki mung i pomidorów.
Soup with yellow mung dal & red split lentils.

25 zł

4. MIXED VEGETABLE SOUP (500 ml)

Zupa warzywna, doprawiona mieszanką indyjskich przypraw.
Vegetable soup with Indian spices.

SAŁATKI / SALADS

22 zł

1. ALOO KHEERA CHATPATA SALAD (V)

Sałatka z ziemniakiem, ogórkiem i mieszanką indyjskich przypraw, doprawiona słodko kwaśnym sosem.
Salad with potato, cucumber with Indian spices mixed with sweet and sour sauce.

34 zł

2. TANDOORI VEGETABLE SALAD

Kompozycja sezonowych warzyw i indyjskich przypraw grillowanych w piecu Tandoor.
Seasonal mixed vegetables flavored with Indian spices grilled in Indian clay oven Tandoor.

25 zł

3. PANEER TIKKA SALAD

Grilowane w piecu Tandor świeże warzywa z serem paneer.
Cottage cheese with fresh vegetables grilled in Indian clay oven Tandoor.

PRZEKĄSKI / SNACKS
podawane z aromatycznymi indyjskimi sosami

39 zł

1. HONEY CHILLI CAULIFLOWER

Chrupiący kalafior z płatkami chilli, sosem pomidorowym i miodem.
Crispy cauliflower with chilli flakes, tomato sauce and honey.

39 zł

2. PANEER CHILLI

Smażone kostki sera paneer, papryki i cebuli w słodko-kwaśnym sosie chilli.
Fried paneer (cheese) cubes with capsicum and onion, tossed in a sweet, sour & spicy sauce.

22 zł

3. SAMOSA (2 szt.) (V)

Chrupiące pierożki nadziewane ziemniakami, zielonym groszkiem i kolendrą.
Crispy puffs stuffed with spicy potatoes, green peas and fresh coriander.

39 zł

4. SAMOSA CHANA CHAAT

Pierożki samosa podawane z białą ciecierzycą, drobno pokrojoną cebulą i pomidorem, słodko-ostro-kwaśnym sosem z tamaryndy, sosem miętowym i jogurtem.
Samosa white chickpeas, chopped tomato & onion, served with yoghurt, tamarind & mint sauce. It’s combination of sweet, savory, and spicy flavors.

24 zł

5. VEGETABLE PAKORA MIXED (V)

Warzywa panierowane w mące z ciecierzycy smażone w głębokim tłuszczu.
Deep fried mixed vegetables battered in gram flour.

28 zł

6. PANEER PAKORA (6 SZT.)

Indyjski ser paneer obtaczany w mące z ciecierzycy, smażony w głębokim tłuszczu.
Deep fried Indian cheese paneer battered in gram flour.

39 zł

7. VEG. NOODLES (CHOWMEIN) (V)

Smażony makaron z warzywami, sosem sojowym i indyjskimi przyprawami.
Stir fried noodles with vegetables, soya sauce, and Indian spices.

29 zł

8. HARA BHARA KEBAB (6 SZT.) (V)

Zielone szpinakowo ziemniaczane kotleciki z mieszanką indyjskich przypraw.
Vegetable cutlets with spinach and potatoes flavoured with spice mix.

42 zł

9. PANEER ACHARI TIKKA

Kostki sera paneer, marynowane w szpinaku i indyjskich przyprawach, grillowane w piecu Tandoor.
Baked Indian Paneer cheese marinated in an achari (pickle spices) tangy masala.

34 zł

10. PAPDI CHAAT

Chrupiące chipsy pszenne, posiekane ziemniaki i cebula, podawane ze słodko-ostro-kwaśnym sosem z tamaryndy, sosem miętowym, jogurtem, nasionami granatu i mieszanką indyjskich przypraw.
Crispy chips, topped with potatoes, onion, pomegranate, served with tamarind & mint sauces, and with Indian spices. Its combination ofsweet, savory, and spicy flavors.

DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSE

43 zł

1. CHOLE KULCHE

Biała ciecierzyca duszona z cebulą i mieszanką indyjskich przypraw w żółtym sosie curry, podawana z miękkimi podpłomykami.
Soft Indian flatbreads and white chickpea with onion and tomato, served in curry sauce.

43 zł

2. CHOLE BHATURE

Biała ciecierzyca duszona z cebulą i mieszanką indyjskich przypraw w żółtym sosie curry. Podawana z plackiem pszennym smażonym w głębokim oleju.
Fried flatbreads and white chickpea with onion and tomato served in curry sauce.

43 zł

3. MASALA DAL FRY (V)

Potrawka z żółtej fasolki mung i czerwonej soczewicy duszonej w pomidorach, z mieszanką indyjskich przypraw.
Yellow mung dal & red split lentils cooked in tomato sauce, with aromatic Indian spices.

45 zł

4. PANEER TAKA TAK

Kostki świeżego sera paneer, duszone z cebulą i papryką w czerwonym sosie curry.
Cubes of Indian Paneer cheese and capsicum served in red curry tomato sauce.

45 zł

5. PANEER MAKHNI

Kostki świeżego sera paneer duszone w czerwonym sosie curry, z dodatkiem masła.
Cubes of Indian cottage cheese in red curry tomato sauce with butter.

45 zł

6. PANEER MANGO CURRY

Świeży ser paneer podawany w kremowym sosie mango.
Indian paneer served with mango curry sauce.

45 zł

7. MATAR PANEER

Duszony ser paneer z zielonym groszkiem w sosie pomidorowo orzechowym.
Indian cottage cheese paneer and green peas cooked in tomato cashew nuts sauce.

43 zł

8. PALAK MAKAI

Słodka kukurydza duszona w szpinakowym sosie.
Sweet corn cooked in spinach sauce.

45 zł

9. SHAHI VEGETABLE KORMA

Duszone sezonowe warzywa z serem paneer w delikatnym sosie śmietankowo-orzechowym.
Seasonal vegetables and Indian paneer cheese cooked in delicate creamy cashew sauce.

45 zł

10. MANGO KOFTA

Pulpeciki serowo-ziemniaczane podawane w sosie mango.
Indian Paneer cheese and potato balls cooked in mango sauce.

45 zł

11. CREAMY KOFTA CURRY

Ziemniaczano-serowe pulpeciki, duszone w delikatnym, kremowym sosie z orzechów nerkowca.
Indian Paneer cheese & potato balls cooked in delicate creamy cashew sauce.

45 zł

12. DRY MIXED VEGETABLE (V)

Warzywa w delikatnym sosie pomidorowo-orzechowym.
Seasonal vegetables cooked in delicate tomato-cashew curry.

45 zł

13. BAINGAN MATAR KA BHARTA (ROASTED EGGPLANT WITH PEAS) (V)

Bakłażan duszony z zielonym groszkiem, cebulą, pomidorami i świeżym imbirem w sosie curry.
Roasted eggplants fried with peas, onion, ginger and tomato served with curry sauce.

45 zł

14. GOBHI MATAR ALOO (V)

Różyczki kalafiora duszone z ziemniakami, zielonym groszkiem i cebulą podawane w sosie pomidorowym.
Stewed cauliflower florets with potato, onion and green peas served in tomato sauce.

49 zł

15. VEG. MANCHURIAN + VEG. FRIED RICE

Warzywne pulpeciki smażone na głębokim oleju, podawane w słodko-ostrym sosie chilli.
Vegetable balls tossed in sweet, sour, spicy & soya sauce.

KUCHNIA POŁUDNIOWO INDYJSKA
SOUTH INDIAN SPECIALITIES

45 zł

1. MASALA DOSA (V)

Ryżowy naleśnik z pikantnym nadzieniem z ziemniaków, podawany z sosem pomidorowym, chutneyem z kokosa i warzywno-soczewicową zupą Sambar.
Thin crispy rice pancake stuffed with potatoes, served with hot sambar (spiced lentil soup), coconut chutney & tomato sauce.

48 zł

2. CHEESE DOSA

Placek ryżowy z pikantnym nadzieniem z sera paneer, podawany z sosem pomidorowym, chutneyem z kokosa i warzywno-soczewicową zupą Sambar.
Thin crispy rice pancake stuffed with grated indian cheese, served with hot sambar (spiced lentil soup), coconut chutney & tomato sauce.

45 zł

3. TOMATO ONION UTTAPAM (V)

Placek ryżowy z pikantnym nadzieniem z pomidorów i cebuli, podawany z sosem pomidorowym, chutneyem z kokosa i warzywno-soczewicową zupą Sambar.
Thick rice pancakes topped with onion & tomato served with coconut sauce & tomato sauce.

48 zł

4. CHEESE ONION UTTAPAM

Naleśnik ryżowy smażony z drobno posiekaną cebulką i startym serem paneer, podawany z chutneyem z kokosa i sosem z soczewicy.
Thick rice pancakes topped with cheese and onion served with coconut chutney & tomato sauce.

45 zł

5. C VEGETABLE UTTAPAM (V)

Naleśnik ryżowy smażony z drobno posiekanymi warzywami, podawany z chutneyem z kokosa i sosem z soczewicy.
Thick rice pancakes topped with mixed vegetables served with coconut chutney & tomato sauce.

INDYJSKIE PIECZYWO Z PIECA TANDOOR / TANDOORI BREADS

18 zł

1. AMRITSARI KULCHA (V)

Indyjski miękki podpłomyk nadziewany przyprawionymi w indyjskim stylu ziemniakami.
Indian flatbreads stuffed with potato and Indian spices.

18 zł

2. ONION KULCHA

Indyjski miękki podpłomyk nadziewany przyprawioną, posiekaną cebulą.
Indian flatbread stuffed with onion and Indian spices.

20 zł

3. PANEER KULCHA

Indyjski miękki podpłomyk nadziewany przyprawionym po indyjsku serem paneer.
Indian flatbread stuffed with cheese and Indian spices.

20 zł

4. PESHWARI NAAN

Tradycyjne indyjskie pieczywo z mąki pszennej pieczone w piecu Tandoor, z dodatkiem mielonego kokosa i bakalii.
Traditional Indian naan bread with coconut powder, dried mixed fruits, baked in an Indian clay oven ‘Tandoor’.

11 zł

5. PLAIN NAAN

Tradycyjne indyjskie pieczywo z mąki pszennej pieczone w piecu Tandoor.
Traditional Indian naan bread baked in an Indian clay oven ‘Tandoor’.

13 zł

6. BUTTER NAAN

Tradycyjne indyjskie pieczywo z mąki pszennej pieczone w piecu Tandoor, z dodatkiem masła.
Traditional Indian naan bread baked in an Indian clay oven ‘Tandoor’ and served with butter upside of naan.

11 zł

7. TANDOORI ROTI (V)

Placek z pełnoziarnistej mąki pszennej pieczony w indyjskim piecu Tandoor.
Indian whole wheat flatbread baked in an Indian clay oven ‘Tandoor’.

13 zł

8. BUTTER ROTI

Placek z pełnoziarnistej mąki pszennej pieczony w indyjskim piecu Tandoor, z dodatkiem masła.
Indian whole wheat flat butter bread baked in an Indian clay oven ‘Tandoor’.

18 zł

9. BHATURA

Pszenny placek smażony w głębokim tłuszczu.
Fried flatbread stuffed with Indian spices.

RYŻ BASMATI / BASMATI RICE

12 zł

1. PLAIN RICE (V)

Czysty ryż basmati.
Plain basmati rice.

18 zł

2. JEERA RICE (V)

Ryż basmati z kminkiem indyjskim.
Basmati rice with Indian cumin seeds.

32 zł

3. KASHMIRI PULAO (V)

Ryż basmati duszony z warzywami i mieszanką indyjskich przypraw.
Basmati rice with seasonal mixed vegetables, nuts, fruits , and mixed Indian spices.

39 zł

4. VEGETABLE BIRYANI

Ryż basmati z warzywami duszonymi w jogurcie.
Basmati rice with vegetables stewed in yogurt.

DODATKI / ACCOMPANIMENTS

7 zł

1. PAPAD (2 szt.)

Chrupiące cieniutkie indyjskie naleśniki z mąki groszkowej.
Thin crispy lentil cracker.

9 zł

2. MASALA PAPAD

Chrupiące cieniutkie indyjskie naleśniki z mąki groszkowej z pomidorem i cebulą.
Thin crispy lentil cracker topped with tomato and onion.

12 zł

3. CUCUMBER RAITA

Jogurt z ogórkiem i mieszanką indyjskich przypraw.
Yogurt with cucumber and blend of Indian spices.

12 zł

4. MIX RAITA

Jogurt z warzywami i mieszanką indyjskich przypraw.
Yogurt with raw vegetables and blend of Indian spices.

6 zł

5. MINT CHUTNEY

Tradycyjny indyjski sos z zieloną papryczką chili, miętą i kolendrą.
Traditional Indian sauce with green chili, mint and coriander.

6 zł

6. BROWN CHUTNEY

Słodko kwaśny sos z tamaryndowca.
Sweet and sour tamarind sauce.

6 zł

7. MANGO CHUTNEY

Słodko ostry sos mango.
Sweet and spicy mango sauce.

6 zł

8. COCONUT CHUTNEY

Słodki sos kokosowy.
Sweet coconut sauce.

5 zł

9. PICKLE

Ostre indyjskie pikle warzywno owocowe.
Spicy Indian pickle of fruits and vegetables. 

ZIMNE NAPOJE / COLD DRINKS

18 zł

1. MANGO LASSI (0,25 l)

Napój jogurtowy o smaku mango. 
Mango flavoured yogurt drink.  

17 zł

2. CORIANDER SALTY LASSI (0,25 l)

Słony indyjski napój jogurtowy z prażonym kminkiem indyjskim i świeżą kolendrą.
Salty, Indian yoghurt drink with fresh coriander, cumin and spices.

17 zł

3. PUNJABI SWEET LASSI (0,25 l)

Słodki napój jogurtowy z mielonymi pistacjami i migdałami.
Sweet, Indian yoghurt drink with pistachios and almonds.

8 zł

4. WODA MINERALNA GAZOWANA / NIEGAZOWANA (0,3 l)

Sparkling water / Mineral water

9 zł

5. BUTELKOWANE SOKI I NEKTARY

Bottled juices and nectars.

21 zł

6. MINT GINGER LEMONADE (0,25 l)

Napój ze świeżego imbiru, soku z cytryny i mięty.
Mint Ginger flavoured lemonade with Indian spices.

23 zł

7. CYTRYNOWE MOJITO (BEZALKOHOLOWE) (450 ml)

Virgin lemon mojito (non-alcoholic)

16 zł

8. NAPÓJ MANGO / LICZI (0,25 l)

Juice Mango / Lychee

17 zł

9. NAPOJE BUTELKOWANE (0,275 l)

Bottled drinks

24 zł

10. COLD COFFEE (450 ml)

Mleczny napój kawowy.

17 zł

11. SOK ZE ŚWIEŻYCH OWOCÓW (0,25 l)

Fresh juices.

NAPOJE GORĄCE / HOT DRINKS

17 zł

1. CHAI MASALA TEA

Indyjska herbata z mlekiem i przyprawami.
Indian tea with milk and aromatic Indian chai masala.

15 zł

2. AYURVEDIC TEA

Herbata ziołowa. 
Ayurvedic herbal tea. 

14 zł

3. TEA

Herbata 
Tea 

18 zł

4. WINTER TEA

Herbata zimowa 
Winter tea 

17 zł

5. INDIAN COFFEE

Indyjska kawa z mlekiem i przyprawami. 
Indian coffee with milk and armatic Indian spices. 

DESERY / DESSERTS

29 zł

1. MANGO FALOODA

Lodowy deser mango, z makaronem vermicelli, nasionami chia, orzechami nerkowca oraz mlekiem.
Mango , ice dessert, with vermicelli , chia seeds, nuts and milk.

29 zł

2. CHOCOLATE BANANA KULFI (V)

Czekoladowo bananowe lody z prażonymi karmelizowanymi nerkowcami i sosem karmelowym.
Chocolate banana ice cream with roasted caramelized cashews and caramel sauce.

24 zł

3. COLD KHEER

Mleczny ryż na słodko z pistacjami, migdałami, orzechami nerkowca i kardamonem.
Rice pudding flavoured with cardamom, cashews , pistachio and almond.

24 zł

4. BANANA CREAM

Aromatyczny deser bananowy z kardamonem, śmietanką, miodem i wodą różaną.
Bananas, cream and honey, with cardamon and rosewater.

24 zł

5. MANGO CREAM

Aromatyczny deser mango z kardamonem, śmietanką, miodem i wodą różaną.
Mangos, cream and honey, with cardamon and rosewater..

22 zł

6. HOT GULAB JAMUN WITH ICE CREAM

Tradycyjne indyjskie pączki w słodkim syropie z kardamonem i wodą różaną podawane z gałką lodów.
Traditional Indian sweet buns served in aromatic hot syrup with cardamom and rose water with additional scoop of ice cream.

22 zł

7. KESAR PISTA KULFI

Tradycyjne indyjskie lody pistacjowe z szafranem i orzechami nerkowca.
Traditional Indian pistachio ice cream prepared with saffron and cashew nuts.

22 zł

8. ROSE KULFI

Tradycyjne, różano-pistacjowe lody indyjskie z płatkami róży, pistacjami i kardamonem.
Traditional Indian Rose pistachio ice cream with rose petals, pistachio and cardamom.

22 zł

9. MANGO KULFI

Tradycyjne lody indyjskie o smaku mango.
Traditional Indian ice cream dessert with mango.

MAŁE INDIE
Indian Restaurant

Rybna 2
20-114 Lublin (Old Town)

Rynek 5
20-111 Lublin (Old Town)

Rybna 2

Niedziela - Czwartek
12:00 - 21:30
Piątek - Sobota
12:00 - 22:30

Rynek 5

Niedziela - Czwartek
11:00 - 21:30
Piątek - Sobota
11:00 - 22:30

Rybna 2

+48 516 140 380

Rynek 5

+48 515 919 215